G a l e r i e

KUNST IN DE BOLLENSCHUUR

Pieter van de Beek, Atelier en galerie “De Bollenschuur” , Delfweg 115, 2211 VL Noordwijkerhout

K u n s t

 

Home

 

Foto's

 

Schilderles

 

Andere sites

 

Inschrijvingen

 

Opdrachten

 

 

Routeplanner

 

Teken- en schildercursus beginners

Bedankt voor de belangstelling voor de schildercursus. Ik heb hier enige punten ter informatie van de cursus op papier gezet.

 

Al een aantal jaren geef ik les in tekenen en schilderen.

 

De teken- en schilder cursus die ik geef zijn vrij ontspannen. Er wordt wel hard gewerkt, maar hard werken wordt afgewisseld met ontspannen momenten en tijd om voor je zelf te werken. De lessen bestaan uit drie uur, verdeelt in 2 onderdelen nl. 1 uur tekenen (leren kijken, meten, verhouding, compositie, perspectief enz.), daarna 2 uur schilderen.

 

Alles wat er gedaan wordt op een avond wordt uitgelegd en zal je eigen gemaakt worden. We tekenen met potlood en houtskool. Ik zorg voor alle tekenmaterialen, maar het is wel handig om zelf ook hiervoor materialen aan te schaffen.

 

Schilderen doen we met acryl verf. Dit is op waterbasis en een prima ‘leer materiaal’. Werken met olie verf komt in de toekomst in het lespakket. Je kunt je dan opgeven voor verschillende technieken of als groep zeggen welke cursus jullie willen in het volgend kwartaal.

Voor het schilderen schaf je in elk geval onderstaande materialen aan. Deze kun je zelf al meer uitbreiden, of je breidt het in de loop van tijd uit tot een mooi setje schildermateriaal.

 

De kosten van de cursus zijn om gerekend 12,50 euro per les. Een cursus bestaat uit 10 lessen en worden in de eerste les betaald. Dus 125 euro voor de hele cursus.

Om deel te nemen aan de lessen vult u het inschrijfformulier schildercursus voor beginners in, en maakt u het inschrijfgeld over. Het inschrijfgeld bedraagt 60 euro, maar 50 euro daarvan zijn alvast de eerste 4 lessen.

In de eerste les betaalt U het resterende bedrag van 75 euro (6 lessen) contant aan mij. U mag natuurlijk het hele bedrag in een keer over maken.

Inschrijfgeld betaalt U eenmalig, vervolg van de lessen worden deze niet in rekening gebracht.

 

De accommodatie is Atelier ‘De Bollenschuur’,  Delfweg 115 Noordwijkerhout, (Vlak na station restaurant ‘de verloren koffer’ .

De ruimte is voorzien van ezels en een drukpers enz. waar we gebruik van maken.

In de eerste les,  krijgt U het lesprogramma, hierin heb ik kort beschreven wat we gaan doen in elke les.

De eerste les zal bestaan uit even kennis maken met elkaar. De ruimte verkennen. Ik zal een aantal voorwerpen neer zetten welke we zullen gaan tekenen. Tijdens het tekenen leg ik uit hoe je kan meten om juiste verhoudingen te tekenen en richtingen van lijnen goed aan te geven. Ik vraag jullie daarom ook een Breinaald mee te nemen. Onmisbaar materiaal voor menig beginnend kunstenaar. Dit gaat ongeveer een uur duren, daarna gaan we schilderen. Hiervoor neem je mee:

 

- Stevig papier met verfplakband of grijs karton en een pot Gesso. Of een schildersdoek min. 30x40 cm

- Acrylverf. Een beginners setje met extra zwart en wit(potten of grote tubes) of tubes /potten

- Gebrande omber

- Naftol rood middel

- Geel

- Kobalt blauw

- Gebrande sienna

- Permanent groen middel

- Oxytzwart

- Ivoorwit

 

Ik raad ‘Amsterdam’ van Talens aan, dit is prima verf en niet zo heel duur. (Verkrijgbaar bij kunstmaterialen handel Van Beek (geen familie), Badhoevedorp, zij zijn de goedkoopste en bij Van der Aart in Lisse.

 

Verder:

- een set penselen. Verschillende maten. Varkenshaar, plat en ronde

- Misschien alvast een paar mooie duurdere kwasten voor acrylverf. (Van Gogh) (Penselen rollen in een doek of in een kwasten koker bewaren.)

- Een plastic of glazen pot

- 1 Breinaald

- eventueel eigen potloden / gum

 

De bedoeling is dat er bij voldoende belangstelling over twee avonden verdeeld geschilderd kan worden. De dinsdag- en donderdagavond of de maandag- en woensdagavond.

 

De cursisten schrijven per week in op welke avond ze wensen te komen. Er ligt een agenda in het Atelier waarin wordt ingeschreven. Maximaal vier a vijf schilders per avond. Wilt u elke dinsdag of donderdag schilderen, kunt u dit vooruit al noteren in de agenda.

 

De eerste les heb ik een leuk beginners pakketje voor iedereen. 

 

Met vriendelijke groet Pieter van de Beek.

 

 

 

 

K l e u r

Webdesign by S. Brugman

V e r f